Massages

Klassieke massage

Een klassieke massage is een ontspannende lichaamsmassage, waarbij de masseur uitsluitend met de handen werkt. Binnen de klassieke massage is het niet gebruikelijk dat er ook met de onderarmen en/of ellebogen wordt gemasseerd. Er kan gebruik worden gemaakt van zes technieken, namelijk effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), fricties (wrijvingen, stevige massage op één plek), tapotements (tokkelbewegingen), vibraties (fijne trillingen) en schudden. Een klassieke massage wordt ook wel een Zweedse massage genoemd.

Lees meer »

Hotstone massage

Een Hotstone massage is afgeleid van eeuwenoude Indiaanse gebruiken en ontspanningsmogelijkheden. Bij een Hotstone massage wordt het lichaam gemasseerd met warme lavastenen (45-50°C). Lava is een vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor de stenen de warmte langdurig vasthouden. Door ze op het lichaam te leggen, dringt de hitte van de stenen diep door in je spieren. De spieren worden daardoor soepeler en zijn beter te masseren. 

Lees meer »

Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage die ik aanbied is gebaseerd op Kobido, een Japanse techniek voor gezichtsmassage. Het betekent letterlijk "het traditionele pad van de schoonheid". Deze eeuwenoude massagetechniek werd in Japan van meester op leerling doorgegeven en verjongt de gezichtshuid door gebruik te maken van meridianen, acupunctuurpunten en lymfedrainage.

Lees meer »

Hoofdmassage

Hoofdpijn en nekklachten komen erg veel voor. Spanningen en stress zetten zich vaak vast in het hoofd, de nek en de schouders. Herkent u deze klachten? 

Lees meer »

Cupping massage

Cupping is een techniek om stagnaties en pijnen op te heffen. Dit gebeurt door plastic potjes (cups) op de huid te plaatsen en in de cup een vacuüm te creëren door middel van een vacuümpomp. Dit vacuüm trekt de huid en de spierlaag omhoog, waardoor zowel het lymfesysteem als de doorbloeding gestimuleerd wordt. Doordat cupping deze twee systemen stimuleert, wordt hun samenwerking verbeterd waardoor de afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor weefsels beter gevoed worden en het immuunsysteem versterkt wordt. Het bloed wordt daarbij gezuiverd en eventuele verzuring wordt verwijderd. Cupping stimuleert het zenuwstelsel, vooral op de rug. Door de stimulatie wordt het zenuwstelsel geprikkeld, maar ook de verschillende organen die daardoor worden aangestuurd. Deze stimulatie heeft een extra effect op de langere termijn; het verbetert namelijk de weerstand.

Lees meer »