Wie ben ik

Mijn naam is Elly Timmermans, voetreflexPlus therapeut en masseur. Van augustus 2010 tot november 2014 hebben mijn man en ik op Aruba gewoond. Daar ontstond bij mij de behoefte om een opleiding tot masseur te gaan volgen. In 2012 heb ik de opleiding klassieke massage afgerond, aangevuld met een cursus voetmassage en een cursus hoofdmassage. De opgedane kennis heb ik met veel plezier in praktijk gebracht in mijn eigen massagepraktijk aan huis.

Weer terug in Nederland stond het voor mij vast dat ik verder wilde gaan met masseren. Enerzijds wilde ik heel graag blijven masseren, anderzijds wilde ik mij verder ontwikkelen in verschillende massagetechnieken. In september 2015 ben ik begonnen met de driejarige HBO opleiding VoetreflexPlus therapeut, die ik in juni 2018 heb afgerond. Tijdens het derde jaar heb ik de specialisaties chinflex professional (verdieping in de Traditionele Chinese Geneeskunde), zwangerschapsreflexologie en hooggevoeligheid, intuïtiewinst en nieuwetijd chakra's gevolgd. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht wat voetreflexPlus massage kan betekenen bij knieklachten als gevolg van een trauma (bijv. een sportblessure, een val, een verdraaiing o.i.d.). Dit heeft me veel nuttige en specialistische kennis opgeleverd. Een effectief behandelplan voor deze klachten ligt klaar. Verder heb ik gedurende deze drie jaar verschillende cursussen gevolgd, zoals hotstone massage, cupping, stoelmassage, Japanse gezichtsmassage en Tuina Zen (Chinese technieken voor nek/rug/schoudermassage).

 

In oktober 2018 ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding: de medische basiskennis. Deze hoop ik in juni 2019 af te ronden. Met dit diploma kan ik me aanmelden bij een beroepsvereniging, waarna voetreflexPlus behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden als cliënten aanvullend verzekerd zijn.

 

Ik vind het geweldig om te ervaren dat mensen door een massage tot volledige ontspanning komen. Veel mensen ervaren dagelijks stress en hebben het gevoel dat ze geleefd worden. Juist dan is ontspanning erg belangrijk. Massage werkt stressverlagend en rustgevend. Het verbetert de doorbloeding en het geeft nieuwe energie. Massage werkt preventief; door massage kunnen klachten voorkomen worden. Het zelfgenezend vermogen van de mens wordt geactiveerd. Lichaam en geest komen weer in balans. Bij Masashi bent u verzekerd van rust, toewijding en een persoonlijke benadering.
 
Ik heb gekozen voor de naam Masashi, omdat het verwijst naar Aruba, waar voor mij de oorsprong van het masseren ligt. Masashi is Papiamento en het betekent ‘massage’.

 


Diploma's en Certificaten
Elly Timmermans 

@All rights reserved