Wie ben ik

Mijn naam is Elly Timmermans, voetreflexPlus therapeut en masseur. Van augustus 2010 tot november 2014 hebben mijn man en ik op Aruba gewoond. Daar ontstond bij mij de behoefte om een opleiding tot masseur te gaan volgen. In 2012 heb ik de opleiding klassieke massage afgerond, aangevuld met een cursus voetmassage en een cursus hoofdmassage. De opgedane kennis heb ik daar met veel plezier in praktijk gebracht in mijn eigen massagepraktijk aan huis.

 


Weer terug in Nederland stond het voor mij vast dat ik verder wilde gaan met masseren en mij wilde verdiepen in verschillende massagetechnieken. Bij Total Health heb ik de driejarige HBO opleiding VoetreflexPlus therapeut gevolgd. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht wat voetreflexklus massage kan betekenen bij knieklachten als gevolg van een trauma (bijv. een sportblessure, een val, een verdraaiing o.i.d.). Dit heeft me veel nuttige en specialistische kennis opgeleverd. Een effectief behandelplan voor deze klachten ligt klaar. Verder heb ik gedurende de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd.

 

Ik vind het fantastisch om te ervaren dat mensen door massage - in welke vorm dan ook - tot volledige ontspanning komen. Veel mensen ervaren dagelijks stress en hebben het gevoel dat ze geleefd worden. Juist dan is ontspanning erg belangrijk. Massage werkt stressverlagend en rustgevend. Het verbetert de doorbloeding en het geeft nieuwe energie. Massage werkt preventief; door massage kunnen klachten voorkomen worden. Het zelfgenezend vermogen van de mens wordt geactiveerd. Lichaam en geest komen weer in balans. Bij Masashi bent u verzekerd van rust, toewijding en een persoonlijke benadering.
 
Ik heb gekozen voor de naam Masashi, omdat het verwijst naar Aruba, waar voor mij de oorsprong van het masseren ligt. Masashi is Papiamento en het betekent ‘massage’.

 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Dit houdt in dat u de kosten van een voetreflexPlus behandeling kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekering en uw aanvullende pakket, kunt u een vergoeding krijgen. Deze vergoeding valt onder de alternatieve geneeswijze (reflexzonetherapie). Meer informatie hierover vindt u onder 'Tarieven'.

 


Diploma's en Certificaten - Elly Timmermans 

 @All rights reserved