Wie ben ik

Mijn naam is Elly Timmermans, voetreflexPlus therapeut en masseur. Van augustus 2010 tot november 2014 hebben mijn man en ik op Aruba gewoond. Daar ontstond bij mij de behoefte om een opleiding tot masseur te gaan volgen. In 2012 heb ik de opleiding klassieke massage afgerond, aangevuld met een cursus voetmassage en een cursus hoofdmassage. De opgedane kennis heb ik met veel plezier in praktijk gebracht in mijn eigen massagepraktijk aan huis.

Weer terug in Nederland stond het voor mij vast dat ik verder wilde gaan met masseren. Enerzijds wilde ik heel graag blijven masseren, anderzijds wilde ik mij verder ontwikkelen in verschillende massagetechnieken. In september 2015 ben ik begonnen met de driejarige HBO opleiding VoetreflexPlus therapeut, die ik in juni 2018 heb afgerond. Tijdens het derde jaar heb ik de specialisaties chinflex professional (verdieping in de Traditionele Chinese Geneeskunde), zwangerschapsreflexologie en hooggevoeligheid, intuïtiewinst en nieuwetijd chakra's gevolgd. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht wat voetreflexPlus massage kan betekenen bij knieklachten als gevolg van een trauma (bijv. een sportblessure, een val, een verdraaiing o.i.d.). Dit heeft me veel nuttige en specialistische kennis opgeleverd. Een effectief behandelplan voor deze klachten ligt klaar. Verder heb ik gedurende deze drie jaar verschillende cursussen gevolgd, zoals hotstone massage, cupping, stoelmassage, Japanse gezichtsmassage en Tuina Zen (Chinese technieken voor nek/rug/schoudermassage).

 

Het afgelopen jaar heb ik de eenjarige HBO opleiding de Medische Basiskennis gevolgd en met succes afgerond. Op dit moment ben ik op zoek naar een geschikte beroepsvereniging, waar ik me bij aan zal sluiten. Cliënten met een aanvullende verzekering komen dan in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding voor voetreflexPlus behandelingen.

 

Inmiddels staan er alweer twee workshops op de agenda: Triggerpointtherapie (de basis in september 2019 en de verdieping in november 2019). In mijn werk als therapeut heb ik regelmatig te maken met voet en/of beenklachten. Veel van deze klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie, maar ook door een verstoring in de energiestromen (meridianen) in voet en onderbeen. En juist de combinatie van deze behandelmethoden blijkt het meest effectief.

Triggerpointtherapie is zeer effectief bij veel voorkomende klachten in voeten en benen, zoals hielspoor, achillespees klachten, pijn in de voorvoet, pijn in de tenen en hamertenen, gevoelsstoornissen, kramp en veel andere pijnklachten.

Tijdens de tweede dag wordt de kennis die tijdens de eerste dag is opgedaan verder uitgebreid en verdiept. Daarnaast wordt tijdens deze tweede dag Cross Taping voor rug, nek en schouders uitgelegd en aangeleerd. Kortom: weer een nieuwe, leuke uitdaging. Ik verheug me erop om de nieuwe vaardigheden te zijner tijd in te kunnen zetten in mijn praktijk!

 

Ik vind het geweldig om te ervaren dat mensen door een massage tot volledige ontspanning komen. Veel mensen ervaren dagelijks stress en hebben het gevoel dat ze geleefd worden. Juist dan is ontspanning erg belangrijk. Massage werkt stressverlagend en rustgevend. Het verbetert de doorbloeding en het geeft nieuwe energie. Massage werkt preventief; door massage kunnen klachten voorkomen worden. Het zelfgenezend vermogen van de mens wordt geactiveerd. Lichaam en geest komen weer in balans. Bij Masashi bent u verzekerd van rust, toewijding en een persoonlijke benadering.
 
Ik heb gekozen voor de naam Masashi, omdat het verwijst naar Aruba, waar voor mij de oorsprong van het masseren ligt. Masashi is Papiamento en het betekent ‘massage’.

 


Diploma's en Certificaten
Elly Timmermans 

@All rights reserved