Klassieke massage

Een klassieke massage is een ontspannende lichaamsmassage, waarbij de masseur uitsluitend met de handen werkt. Binnen de klassieke massage is het niet gebruikelijk dat er ook met de onderarmen en/of ellebogen wordt gemasseerd. Er kan gebruik worden gemaakt van zes technieken, namelijk effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), fricties (wrijvingen, stevige massage op één plek), tapotements (tokkelbewegingen), vibraties (fijne trillingen) en schudden. Een klassieke massage wordt ook wel een Zweedse massage genoemd.

 

Tijdens de klassieke massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden de afvalstoffen die in je spieren vastzitten afgevoerd. Deze verlaten je lichaam via de bloedbanen en de lymfe. Tevens wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd. Knopen worden uit de spieren gehaald. De doorbloeding wordt bevorderd en vermoeide en gespannen spieren worden verlicht. Je voelt de spanningen verdwijnen en er komt een gevoel van rust voor in de plaats. Deze innerlijke rust versterkt weer het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

De klassieke massage is geschikt voor iedereen. Als je last hebt van pijn of blokkades, kan de massage deze verlichten of wegnemen. Als je toe bent aan wat ontspanning, kan een massage hierbij helpen. Deze vorm van massage is een weldaad voor het lichaam!