Guasha gezichtsmassage

 

Guasha betekent letterlijk het “schrapen” (gua) van de huid, waarbij rode plekken (sha) als gevolg van gestagneerde energie zichtbaar kunnen worden. Dit schrapen gebeurt met een jadesteen. Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, het gezicht, de nek en het decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. 

 

 

De Guasha gezichtsmassage heeft daarnaast als doel om de doorbloeding en lymfecirculatie van het gezicht te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. De behandeling geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel zorgt voor een jongere en frissere uitstraling. 


Door het stimuleren van de acupunctuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positief effect op de algehele gezondheid. Verder is de Guasha gezichtsmassage heerlijk ontspannend. Guasha is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Guasha lichaamsmassage, zoals rug-, nek- en schoudermassage

 

Guasha is ook uiterst effectief bij een lichaamsmassage, zoals bijvoorbeeld een rug-, nek- en schoudermassage.
Veel mensen hebben last van rug-, nek- en schouderklachten. In de afgelopen periode, waarin veel mensen door Corona noodgedwongen thuis moesten werken, zijn deze klachten in behoorlijke mate toegenomen. Een goede werkhouding ontbreekt thuis vaak en een eetkamerstoel is geen goed afgestelde bureaustoel. Maar ook stress en spanningen kunnen zich vastzetten in de bovenrug, waardoor de spieren stijver worden, de beweeglijkheid vermindert en er klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn kunnen ontstaan. Guasha heeft een aanzuigende werking, waardoor afvalstoffen naar boven worden gehaald (tot op bindweefselniveau) en vervolgens door het lichaam worden afgevoerd. Het mooie van guasha is dat heel inzichtelijk wordt waar precies de stagnatie zich bevindt. Deze plek wordt namelijk dieper rood. Door deze plek of zone extra te behandelen, wordt de stagnatie extra aangepakt waardoor de klachten zullen verminderen.