Magnesium pakking

Het is belangrijk dat we dagelijks voldoende magnesium binnen krijgen. Magnesium is een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor een enorm groot aantal processen, overal in het lichaam. Magnesium is onder andere betrokken bij de aanmaak van ATP, het stofje dat ons energie geeft. Maar het zorgt ook voor het ritme van je hart, het houdt je spieren soepel en je botten sterk. Maar er is meer. Magnesium is niet alleen fysiek van belang, ook mentaal speelt het een rol: het helpt je om geconcentreerd en scherp te blijven.

 

Waarom een magnesium pakking?

Net als bijvoorbeeld zuurstof en water, moeten we magnesium van ‘buiten’ halen. We krijgen het binnen via ons voedsel. Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders lijden onder een magnesiumtekort. Dit kan een breed scala aan klachten tot gevolg hebben. Denk hierbij aan spierkrampen, onrustige benen, hoofdpijn, migraine, verkrampte spieren, slaapproblemen en vermoeidheid.

Ook aandoeningen waarvan eerder gedacht werd dat ze vanzelfsprekend bij de ouderdom behoorden, blijken een relatie te hebben met een tekort aan magnesium, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en reumatische aandoeningen.

Magnesium is belangrijk bij onder andere:

 • Gebrek aan energie
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Spierkrampen
 • Pijn, hoofdpijn en migraine
 • Slechte concentratie
 • Stress en burn-out
 • Slaapproblemen
 • Zwangerschap
 • Restless legs
 • Fibromyalgie
 • Vermoeidheid

Wat is een magnesium pakking?

Tijdens een magnesium pakking wordt magnesiumgel aangebracht op je lichaam. Vervolgens word je in folie gewikkeld en daarna word je ondergedekt met een warmtedeken. De temperatuur van de deken wordt ingesteld op 45 tot 50 graden en zo blijf je heerlijk 40 minuten liggen.


De pakking zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. De weldadige warmte bevordert de doorbloeding van de huid, de poriën openen zich en de magnesium wordt maximaal door het lichaam opgenomen. De diepwerkende warmte geeft daarnaast een gevoel van totale, diepe ontspanning. Na 40 minuten mag de warmtedeken eraf en wordt de gel verwijderd met een warme doek.


Bij de pakking wordt gebruik gemaakt van Zechsal magnesiumgel. Bij gewrichtsklachten kan gekozen worden voor de magnesiumsportgel. Aan deze magnesiumgel is OptiMSM (een organisch zwavel) toegevoegd. Zwavel bevordert de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel en is daarmee essentieel voor gezonde pezen en gewrichten. Het is daardoor ook zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.


Voor een magnesium pakking kun je kiezen uit een deelpakking of een lichaamspakking. Een deelpakking kun je bijvoorbeeld toepassen bij een sportblessure, op een gewricht of op een bepaald gebied. Bij een lichaamspakking wordt het hele lichaam met magnesiumgel ingesmeerd.

 

Massage tijdens of na de magnesium pakking

Om de behandeling compleet te maken, kun je de magnesium pakking afsluiten met een heerlijke lichaamsmassage. Je kunt kiezen voor een massage van 30, 45 of 60 minuten. Maar ook tijdens de magnesium pakking kun je al genieten van een heerlijke massage, in de vorm van een gezichts- of voetmassage (30 minuten).

 

Wanneer geen magnesium pakking?

Een magnesium pakking is voor vrijwel iedereen geschikt. Soms wordt het echter afgeraden, zoals bij mensen met elektrische implantaten (zoals een pacemaker) en bij een verminderde nierfunctie.

 

Magnesium is een zout, dit prikt op de huid bij wondjes. In dat kader wordt aangeraden om je twee dagen voor aanvang van de magnesium pakking niet te scheren. Magnesium kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.

 

Tijdens de magnesium pakking gebruik ik de producten van Zechsal. Alle producten van Zechsal zijn ook te koop in mijn praktijk..