Guasha gezichtsmassage

 

Gua Sha betekent letterlijk het “schrapen” (gua) van de huid, waarbij rode plekken (sha) als gevolg van gestagneerde energie zichtbaar kunnen worden. Dit schrapen gebeurt met een jadesteen. Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, het gezicht, de nek en het decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. 

 

 

De Guasha gezichtsmassage heeft daarnaast als doel om de doorbloeding en lymfecirculatie van het gezicht te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. De behandeling geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel zorgt voor een jongere en frissere uitstraling. 


Door het stimuleren van de acupunctuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positief effect op de algehele gezondheid. Verder is de Guasha gezichtsmassage heerlijk ontspannend. Guasha is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.